Biografie

Lenie de Meij studeerde harp bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium en aan het Brabants Conservatorium bij Susanna Mildonian. In Utrecht behaalde zij haar docerend en uitvoerend musicus diploma, beide met onderscheiding. In 1995 werd haar de Vriendenkrans van het Concertgebouw in Amsterdam toegekend. 

Zij volgde lessen bij Marie-Claire Jamet in Frankrijk en verschillende masterclasses bij Andrew-Lawrence King, Germaine Lorenzini en Maria Graf. Ze werkte samen met het Groot Omroepkoor, het Xenakis ensemble en het Ribattuta ensemble. 

Lenie heeft een uitgebreid solorepertoire en speelt graag kamermuziek. Samen met de sopraan Mariet Kaasschieter vormt ze het duo “Cant’Arpa’’ en met fluitiste Marion Schopman en zangeres Mariët Kaasschieter "Het Ronsard Trio".

Lenie is als docente verbonden aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam als gastdocente hoofdvak harp en docent harp op de Havo voor Muziek en Dans . Verder heeft ze een privélespraktijk in de winkel van Camac Harpen Nederland en is ze verbonden aan de SKVR muziekschool te Rotterdam en Capelle , ze geeft de Talentklassen les en de harpleerlingen.                   

Met het gezelschap FLArp speelt ze de kleutervoorstelling: "Egeltje". Met het Ronsard Ensemble, bestaande uit acteur Pieter Tiddens en het Ronsard Trio, speelt ze de familievoorstelling: "Een Sprookje om een Sprookje". 

 

foto: Arie Kers